Friday, October 12, 2018

99 WONDERLAND PARK YANG BEST

hye u ols! eh tasik titiwangsa dah tutup kan?petang2 tak tau nak pi riadah mana? meh aku nak share 1 tempat riadah best seisi keluarga..dijamin korang suka dan anak-anak pun sure happy punya..


bayaran masuk

dewasa RM10
kanak-kanak RM5

link : 99 WONDERLAND PARK

sumber : google (sorry pic pintu masuk ni aku lupa nak snap!)huhu

mula-mula sampai pemadangan dari pintu masuk korang akan nampak tasik yang cantik!kenapa cantik?sbb ada swan, itik-itik dok dalam tasik tu..cantik sgt! ada cruise lagi hoi! langkah-langkah masuk anak aku dah royan weh nak nak cruise!

bayaran cruise : RM10 (DEWASA) 
KANAK-KANAK PERCUMA!!!!!

MENARIK kan???????














nampak tak muka keterujaan kitornag 1 family.. mmg best weh.. dahla bayar murah je..cruise pusing dalam 15-20 minit.. boleh bg swan & itik makan lg..atas cruise ada jual makanan..





 hahahaha..part paling anak2 teruja.. jumpa dino! mcm dino real..sebab boleh gerak-gerak weh.. aku rasa kalo xletak pagar tu anak-anak aku dah pi naik atas dino tu dah..hahahahaha..teruja sangat kekdahnya!

 makyong yang kembang !


 ni pun part paling best jugak.. kanak-kanak dapat naik kereta ni percuma selama 10 minit!!! kereta pun beso-beso weh.. bagus betullah 99 wonderland ni.. meraikan kanak-kanak sangat!banyak benda percuma untuk kanak-kanak.. 

 penat makyong dan pakyong berjalan.. kitorang rehat kejap sambil makan-makan..kat sini ada jual macam-macam jenis makanan jugak..harga mampu beli..insyallah..takdelah mencekik pun regenya..jangan risau!



 tengah beli makanan untuk rusa.. sayur-sayuran diletak dalam bekas tipuware
RM5 sebekas



 nyum-nyum..sedap rusa makan.. seronok hidup dia..ramai nau tukang suap makan..hahaha







akhirnya dari pukul 6.30 petang kitorang sampai, sampailah 10.00 pm baru sampai penghujung 99 wonderland.. gigih kan makyong berjalan tawaf 99 wonderland.. memang tak sedar weh..sebab sepanjang perjalanan aku mengukur keluasan tasik..haha.. ada macam2 benda menarik dihidangkan.. memang korang tak kan sedar korang dah jalan banyak!

ok yang mana masuk petang2 sampai malam, jangan risau.. 99 bukan saja hidangkan haiwan2 yang menairk dan cute.. 99 wonderland jugak sedikan kemudahan asas seperti tandas..tandas sangatlah bersih! walau ramai pengunjung.. dan juga SURAU ! jadi yang beragama islam janganlah risau dah masuk nak kena keluar cari masjid kt luar pulak.. kiranya kornag masuk je 99 wonderland korang tak yyah serabuk dah fikir masalah-masalah remeh..korang enjoy je dengan anak-anak dan keluarga dalam 99 wonderland ni okey!

Thursday, September 27, 2018

FARM IN THE CITY

cuti-cuti tak tau nak pi mana??? nih aku ada tempat best nak share!

FARM IN THE CITY

best gila weh..pada aku lah... sebab anak-anak ni jenis suka binatang..tambah-tambah airiell tu ha.. dari kecik tak takut..bg rusa makan rilek je..mak dia yg terjerit-jerit..hahaha




masuk sini pun bayaran mampu bayar lah..tak mahal sangat pong! 

DEWASA : RM37
KANAK-KANAK 11y + : RM30
**ketinggian bawah 90cm masuk FREE!







masa ni baru sampai.. hujan pun tengah bunga-bunga cinta nak turun.. 


besar-besar weh kura-kura dia..apa tah nama sebenar 😅
sayur ada staff FITC akan berikan pada kita.. ko amek je..pastu bg kura-kura makan..




semua haiwan (yang tidak bahaya) kita boleh pegang-pegang..belai-belai..bg makan.. pengalaman yang susah nak dapat tambah2 kalo dok bandar ni kan..mana nk cari kambing lalu kat sebelah..lembu lepak sebelah..kampung banyak la.. kalo org-org bandar yang nak pengalaman dengan haiwan-haiwan ni memang kena sgt lah melawat
 FARM IN THE CITY !



anaklah ayam..anak ayam turun 10..mati seekeorrrrr..mati seekorrrrrrr tinggal sembilan..lalalalala~~

geram je weh tengok anak-anak ayam ..citcitcit.. airiell mcm biasalah pencinta haiwan nih.. semua dia nak pegang..arash je penakut..duduk jauhhhhhhhhhh nun..hahaha






semua budak-budak teruja.. penuh kawasan sini dengan budak-budak..kebetulan hari kami pergi tu cuti umum..masyallah orang yang datang merenyuttttttttttt weh..naik pening aku..hahaha.. nampak tak betapa best tempat nih.. ramai gila orang nak datang!

TIPS : elakkan datang pada hari cuti umum. 

          : bawak bekalan air masak.
sebab anak akan kehausan banyak tempat nak jelajah




ni anak ikan 😂😂😂😂😂
cenonet sangat.. mohon pihak FITC tambah byk skit ikan.. kemain susah nak tangkap.. risau anak aku terjunam masuk longkang tu je..hahaha..tak dapat meroyan pulekkkkk...







antara geng-geng gojes yang pergi haritu.. best sangatlah rombongan cik kiah gojes ke FITC nih.. dalam org merenyut-renyut tu..selfie tak dilupakan.. kihkihkih

okeh ni jelah pic yg aku ada..sobs.. sebab masatu tetiba aku rasa sakit perut mcm nak terberanak.. berpeluh2 tahan sakit 😭😭😭😭 ..laki aku je bawak anak pusing-pusing ..aku dah duduk je tahan sakit...siyes ingat nak beranak dah haritu..siap dolot apps contraction timer lagi masatu..hahaha..cuak weh..cuak!




Wednesday, September 26, 2018

SALAM COMEBACK


hahahaha..tajuk tak menahan ko!
.
.
setelah beberapa tahun disendukan blog nih oleh tuan nya sendiri..harini kembali menaip .. tebai gila habuk baqhanggggg... sawang serupa apa dahni blog!kikiki..

DOAKAN AKU ISTIQAMAH hapdet blog lepasni!
.
.
.


apa kabar korg?sihat ke?ada lg ke pembaca kt blog sendu aku nih???kehkehkeh..

aku ada je nih..masih sihat dan bertambah sihat..alhamdulillahhhhhh
.
.


apa perkembangan skg? bajet2 wartawan tanya.. :p ngehhhhhh

~tak de apa yg berkembang, melainkan badan...kahkahkah..

~alhamdulillah selain badan yang kian pesat berkembang..keluarga kami jugak bakal dikembangkan sayapnya dengan pertambahan ahli baru tidak lama lg..nantikan kemunculannya..


kenapa blog dibiar sendu?

~ntahnye..sejak aktif fb dgn ig asik hapdet sanaaaaaaaaaaaa je.. sng ..hapdet ig skali share ke Fb..kehkehkeh..

~sampai email n password blog pun aku lupa..sumpah..ini siyessss...kofkofkof..ampunkan aku wahai blogspot.. hehe
.
.
akhir kata inilah tuan blog sekarang.. amacam?kembangkan!









Friday, October 16, 2015

kesan pembawakan : dari dalam perut, sampai keluar perut

masa peknen dulu-dulu...

airiell aku suka keluar jenjalan..1-2-3-4-5- pagi boleh keluar lg.. lepak2..kua pi uptown..akhirnya mendapat si airiell sampai skg susah tido malam..plg semalam dia tak tido harini..benda ni makin lama makin merisaukan pulak..nati dia nak sekolah..kalo masalah tido malam dia berlarutan, jenuh..kat sekolah mengatuk ja kejanya...

arash lak masa peknen dia hati aku cepat tersentuh..sikit2 sentap..tahu2 menangis..nasi aku kucing dtg makan pun aku ngs beriya sampai call mak tersedu2..dengan kwn2 pun kuat jugak sentap...akhirnya si arash ni kuat nangis, kuat sentap..mengada2..yg ni hover manja....hahaha

memang melekat eh apa kita buat bila kita peknen sampai drg keluar????


dua hero mummy!




Wednesday, September 30, 2015

BIRTHDAY PARTY POCOYO - ARASH NUWAIR 1 TAHUN

kenangan terindah 
kali kedua diberikan kenangan & pengalaman indah dalam hidup
bahagia, gembira & bersyukur dapat melahirkan putera kedua kami yang dinamakan 

MUHAMMAD ARASH NUWAIR
memang jarang cerita pasal arash dalam b log..bukan plh kasih..tapi mummy ko ni dik arash, tadi nk log in pun dah lupa pasword blog!kohkohkoh..maknakata mummy dah kelaut bab2 nk hapdet blog ni..tapi semua kenangan, semua perkembangan arash tersemat rapi dalam hati mummy.. :)

arash ni over due 4 hari..sampai masa dia nak keluar, kemain laju dia meluncur keluar..sampai masa otw ke hospital, dah risau takut terberanak dalam kereta je..badan dah mengeliat tahan sakit..pukul 8 sampai hospital 12.35 bersalin arash..

dalam pantang arash demam panas..tok umi kemain risau..pastu jadi kulat susu lagi..alhamdulillah arash budak kuat..arash cepat sembuh..dan lepastu lama gila arash tak demam..

arash ni lain dr abg airiell skit..arash lebihhhhhhhhhh manja dan mengada-ngada...arash suka berdukung dan disukung sampaila sekarang..merap org utaqa kata!hehehe
arash meniarap 3bulan merangkak 9 bulan...laju dr abg airiell..syabas betey!

baru-baru ni arash demam panas 4 hari..tuptup keluar campak..campak sekam org kata..alhamdulillah..sempat baik sebelum birthday party arash!
oklah..serba sedikit "sinopsis" mengenai kehidupan arash..haha




ARASH TURN 1
POCOYO THEME


banner & candy buffet hasil kasih sayang mummy :)


alhamdulillah 99% kek mcm cikanis nak





Arash ni selalu org tegur kata "muka sedih"...
memang ginila air muka dia hari2...


syukran ya allah untuk keluarga comey ini..
walau kami tak diberi kekayaan dari wang ringgit berjuta-juta..
ku mohon kau berikan kekayaan kasih sayang dan kebahgiaan yang melimpah ruah  kepada kami .. amin!












cupcake hasil air tgn adik cikanis..ummi tikah drg...
pocoyo tu cikanis google images, print kertas stiker..sng keje xyah saloptape bagai dah..



makanan yang dimasak penuh kasih sayang dr tok umi ..
tq mak abah sponser makanan & kemah bagai











erm..ampunnnnnnnn gambar kurang memuaskan..tapi, yang ni je ada ..ada cerita sedih..separuh gambar dengan kualiti yang elok dalam telefon aidil..malangnya semalam telefon aidil hilang..sampai harini daku rasa ralat gila psl tak suruh aidil wasap semua pic tuh..sedih gila mengenang!pic suap kek, pic potong kek..arghhhhh memang menangis semalam peluk anak2 psl pic tuh..



selamat hari lahir sayang mummy...moga dipanjangkan usia..dimurahkan rezeki..jadi anak yang soleh..semoga hidup arash sentiasa diberkati allah..sentiasa dibawah rahmat allah...mummy, daddy, abg airiell sayang arash...





laguku untukmu

~ALL ABOUT LOVE~

Daisypath Anniversary tickers

**kami~DAH~tawen**

Daisypath Anniversary tickers

MY BABY

Lilypie First Birthday tickers